کینوا برای لاغری چگونه مصرف شود؟ دانهای از گیاهان خوراکی است که به گندم باستانی شهرت دارد و بیش از ۵۰۰۰ سال است که در دنیا کشت میشود. شکل ظاهری آن شبیه به غلات است و در رنگهای مختلف سفید، زرد، قرمز، سیاه وجود دارد. کینوا حاوی پروتئین بیشتری نسبت به سایر غلات است و همچنین فیبر بالایی دارد. با مجله بنتو همراه شوید.
کینوا به علت داشتن ۹ اسید آمینه ضروری یکی از منابع کامل پروتئین گیاهی محسوب میشود. این دانه گیاهی سرشار از منیزیم، مس، انواع ویتامین و مواد معدنی است که مجموعه ی این ترکیبات برای پیشگیری از چاقی، دیابت و سندرم متابولیک مفید و ضروری است. همچنین کینوا به علت ارزش غذایی فوق العاده آن و نداشتن گلوتن به یکی از منابع غذایی پر مصرف در دنیا تبدیل شده است.( گلوتن در برخی افراد سبب بروز مشکلات گوارشی و واکنش آلرژیک میشود).
کینوا چگونه به لاغر شدن کمک میکند؟
باید بدانیم که دانه کینوا مستقیم باعث لاغری و کاهش وزن نمیشود؛ اما میتواند روند کاهش وزن را آسانتر کند و سرعت ببخشد.
کینوا به علت داشتن فیبر و پروتئین بالا میتواند گرسنگی را سرکوب کند و باعث کاهش دریافت غذا و کالری شود. همچنین فیبر بالای آن باعث کاهش سطح کلسترول میشود. کلسترول یک عامل پرخطر برای ابتلا به بیمارهای قلبی است.
نتایج یک مطالعه در سال ۲۰۱۵ نشان میدهد (۱)که مصرف دانه کینوا ممکن است به جلوگیری از افزایش وزن و بهبود چربی خون کمک کند. همچنین مطالعهی دیگری نشان داد که کینوا باعث کاهش جذب چربی در رژیم غذایی و افزایش مصرف انرژی و بهبود متابولیسم گلوکز میشود. این یعنی به تنظیم قندخون و افزایش سوزاندن کالری در طی روز کمک میکند(۲)
کینوا همچنین سرشار از عنصر منگنز است که براساس نتایج مطالعهی ۲۰۱۶ (۳)منگنز در پیشگیری از چاقی شکمی، افزایش تری گلیسرید و سندرم متابولیک بسیار موثر است. به علاوه کینوا شاخص گلایسمی پایینی دارد و بنابراین از نوسان قندخون جلوگیری میکند.
۵ فایده شگفت انگیز کینوا برای بدن
-
کینوا فیبر بالایی دارد
دانه کینوا حاوی فیبر بالایی است که هر ۱۰۰ گرم ۱۰ الی ۱۶ گرم فیبر دارد. مطالعات نشان میدهند که فیبر موجود در کینوا به کاهش وزن، کاهش کلسترول، تنظیم قندخون و افزایش سیری کمک میکند. پس کینوا برای لاغری میتواند موثر باشد.
-
فاقد گلوتن و مناسب برای افراد مبتلا به عدم تحمل غذایی
گلوتن نوعی پروتئین گیاهی است که در گندم، جو و برخی غلات وجود دارد و در برخی افراد مانند مبتلایان به سلیاک یا عدم تحمل غذایی باعث آسیب به پرزهای روده میشود و جذب مواد مغذی را مختل میکند. خوشبختانه دانه کینوا فاقد گلوتن است و مصرف آن برای افراد حساس مشکلی ایجاد نمیکند.(۴)
اطلاعات بیشتر درباره رژیم غذایی فاقد گلوتن را برای بیماران مبتلا به سلیاک، در این مقاله بخوانید.
-
تنظیم قندخون
همان طور که در مقاله رژیم شاخص گلایسمیک اشاره کردیم، شاخص گلایسمیگ یک معیار ارزیایی است که نشان میدهد غذای خورده شده با چه سرعتی قندخون را افزایش میدهد. مصرف منابع غذایی با شاخص گلایسمیگ بالا باعث افزایش ناگهانی قندخون و تحریک گرسنگی میشود و در بروز چاقی موثر است.
شاخص گلایسمیک بالا همچنین با بیمارهای مزمن مانند دیابت و بیمارهای قلبی مرتبط است. کینوا شاخص گلایسمیک پایینی دارد و باعث افزایش ناگهانی قندخون نمیشود.
بیشتر بخوانید: رژیم غذایی شاخص گلایسمیک چیست؟
-
خواص آنتی اکسیدانی دارد
کینوا محتوای آنتی اکسیدانی بالایی دارد، آنتی اکسیدان موادی هستند که بدن را در برابر رادیکالهای آزاد محافظت میکنند. در یک مطالعه کینوا نسبت به سایر غلات و حبوبات بالاترین میزان آنتی اکسیدانی را دارا بود. آنتی اکسیدان از پیری و آسیب سلولی جلوگیری میکند(۵)
-
سرشار از مواد مغذی
کینوا غنی از مواد مغذی مانند منیزیم، آهن، پتاسیم و روی است. برخی افراد ممکن است به اندازه کافی مواد مغذی دریافت نکنند برای مثال زنان معمولا دچار کمبود آهن هستند. البته کینوا به علت داشتن اسید فیتیک ممکن است مانع جذب مواد مغذی شود که با خیساندن آن میتوان میزان اسید فیتیک را کاهش داد. توجه داشته باشید که مصرف کینوا در افراد دارای سنگ کلیه بهتر است زیر نظر متخصص صورت گیرد. کینوا حاوی اگزالات فراوان است که در تشکیل سنگهای کلیوی نقش دارد.
کلام آخر
کینوا یک گیاه شبه غلات است که فواید بسیاری برای سلامتی دارد. اخیرا این دانه های مغذی به علت تاثیر در کاهش وزن و لاغری در بین مردم محبوب شده است. کینوا پروتئین و فیبر بالایی دارد و به همین دلیل باعث احساس سیری و کاهش دریافت کالری میشود.
کینوا همچنین به علت شاخص گلایسمیک پایین از افزایش ناگهانی قندخون جلوگیری میکند. نوسان قند خون یکی از دلایل ایجاد گرسنگی و پرخوری در افراد است. برای رسیدن به حداکثر اثرات کینوا در لاغری بهتر است محدودیت دریافت کالری روزانه و افزایش فعالیت بدنی را در برنامه زندگی خود قرار دهید.
منابع مورداستفاده در این نوشته:
- Thomas George Simnadis, Physiological Effects Associated with Quinoa Consumption and Implications for Research Involving Humans: a Review
- Anne-SophieFoucault, Quinoa extract enriched in 20-hydroxyecdysone affects energy homeostasis and intestinal fat absorption in mice fed a high-fat diet
- Biao Zhou, Dietary intake of manganese and the risk of the metabolic syndrome in a Chinese population
- Alvarez-Jubete, Polyphenol composition and in vitroantioxidant activity of amaranth, quinoa buckwheat and wheat as affected by sprouting and baking
- Lena Galvez Ranilla, Evaluation of indigenous grains from the Peruvian Andean region for antidiabetes and antihypertension potential using in vitro methods
دیدگاهتان را بنویسید