خواص دارچین برای لاغری حقیقت داره؟ دارچین چربی سوزی بالایی داره؟ چای دارچین یک نوشیدنی جالب است که فوایدی بسیاری برای سلامتی دارد. چای دارچین از پوست داخلی درخت دارچین ساخته شده و حین فرایند خشک کردن به صورت رول و چوب دارچین درمیاید. برای تهیه چای دارچین این رولهای چوبی را در آب جوش قرار میدهند.
چای دارچین سرشار از ترکیبات مفیدی است که به کاهش وزن، بهبود سلامت قلب، کاهش دردهای قاعدگی، کاهش التهاب بدن و کنترل و حفظ قندخون کمک میکند. چای دارچین یک نوشیدنی کم کالری است و یک قاشق غذاخوری دارچین ۱۹ کالری و ۴ گرم فیبر دارد. با اضافه کردن چای دارچین به رژیم غذایی میزان دریافت کالری را کاهش داده و به لاغری و پیشگیری از چاقی کمک میکند. در ادامه با مجله بنتو همراه باشید!
انواع دمنوش لاغری را در اینجا ببینید!
چای دارچین چگونه به لاغری کمک میکند؟
چای دارچین باعث کاهش وزن میشود و چندین مطالعه مصرف چای دارچین را با کاهش چربی و دور کمر مرتبط دانسته اند. چای دارچین باعث افزایش متابولیسم و کنترل قندخون و کاهش سطح کلسترول میشود. دارچین دارای خواص ضدالتهابی است و به پیشگیری از نفخ کمک میکند. این ادویه همچنین به بهبود فرایند هضم و جذب غذا کمک میکند.
چای دارچین باعث تحریک ترشح انسولین میشود و در تجزیه کربوهیدرات( قند) نقش موثر دارد. انسولین از افزایش قندخون جلوگیری میکند.
فواید چای دارچین برای بدن
۱٫چای دارچین و خواص آنتی اکسیدانی
چای دارچین سرشار از مواد مغذی و آنتی اکسیدانی است که فواید بسیاری برای سلامتی دارد. آنتی اکسیدانها از سلولهای بدن در برابر رادیکالهای آزاد محافظت میکنند. رادیکالهای آزاد در ایجاد برخی بیمارها مانند دیابت، سرطان، بیمارهای قلبی موثر هستند.
دارچین سرشار از آنتی اکسیدان پلی فنول است و میتواند ظرفیت آنتی اکسیدانی سلولها را افزایش دهد که باعث از بین بردن مولکولهای مضر در بدن میشود.(۱)
۲٫ دارچین و خواص ضد التهابی
برخی مطالعات آزمایشگاهی نشان میدهند که دارچین و ترکیبات آن به کاهش فاکتورهای التهاب در بدن کمک میکند. التهاب عامل بسیاری از بیمارهای مزمن مانند بیمارهای قلبی است. نتایج برخی مطالعات همچنین نشان میدهد که مصرف دارچین به کاهش چربی، کلسترول بد(LDL) کمک میکند.
دارچین دارای ترکیباتی است که از تنگی عروق و لخته شدن خون جلوگیری میکند. به همین دلیل بهتر است مصرف دارچین در افرادی که از داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین استفاده میکنند با احتیاط و طبق نظر متخصص باشد.(۲)
۳٫ دارچین و کنترل قندخون
دارچین به علت کاهش قندخون خواص ضد دیابت قوی دارد. دارچین شبیه به انسولین عمل میکند و باعث کنترل قندخون میشود. همچنین ترکیبات دارچین باعث بهبود مقاومت به انسولین میشود. دارچین همچنین به تجزیه و هضم کربوهیدرات در روده ی کوچک کمک میکند و از افزایش قندخون بعد از خوردن غذا جلوگیری میکند.(۳)
۴٫ چای دارچین و کاهش درد قاعدگی
چای دارچین در کاهش علائم سندرم پیش از قاعدگی و درد پریود موثر است. نتایج یک مطالعه نشان داد که مصرف دارچین در دوران قاعدگی باعث کاهش درد در زنان شده است. همچنین برخی مطالعات نشان میدهند که مصرف دارچین میتواند به کاهش میزان خونریزی در دوران قاعدگی، تهوع و استفراغ ناشی از قاعدگی را در زنان کاهش دهد.(۴)
آیا مصرف چای دارچین عوارض دارد؟
مصرف چای دارچین در حد اعتدال نه تنها مضر نیست بلکه فواید بسیاری برای سلامتی دارد؛ اما مصرف بیش از حد چای دارچین ممکن است با خطراتی همراه باشد. زیاده روی در مصرف چای دارچین برای کبد خطرناک است و باعث نارسایی کبد میشود. این به دلیل وجود ماده ای در دارچین به نام کومارین است.
همچنین دارچین از لخته شدن خون جلوگیری میکند بنابراین افرادی که از داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین یا آسپرین استفاده میکنند باید در مورد مصرف چای دارچین و ادویه آن با احتیاط عمل کنند(۵).
کلام آخر
دارچین دارای خواص بسیاری برای سلامتی است و چای دارچین در کاهش وزن و لاغری موثر است. نتایج مطالعات نشان میدهند که چای دارچین در کاهش دور کمر و چربی خون موثر است. این نوشیدنی خوش طعم دارای خواص آنتی اکسیدانی است که از سلولهای بدن در مقابل رادیکالهای آزاد و مواد مضر محافظت میکند.
چای دارچین یک نوشیدنی کم کالری است که افزودن آن به رژیم غذایی باعث کاهش دریافت کالری روزانه کمک میکند. این چای به افزایش متابولیسم بدن و کاهش وزن و لاغری کمک میکند. همان طور که بارها اشاره کردیم برای کاهش وزن و لاغری باید از یک رژیم غذایی سالم پیروی کنید و به اندازه کافی فعالیت بدنی داشته باشید.
مصرف چای دارچین در حد اعتدال بدون عارضه است؛ اما مصرف بیش از حد آن به علت داشتن ترکیب کومارین باعث نارسایی کبدی میشود. بنابراین باید از مصرف بیش از حد چای دارچین خودداری کرد و در افرادی که دارو مصرف میکنند باید حتما زیر نظر پزشک از مکمل های گیاهی یا چای گیاهی استفاده کنند.
منابع مورداستفاده:
- Pasupuleti Visweswara Rao, Cinnamon: A Multifaceted Medicinal Plant
- Iveta Najmanová, Cardiovascular effects of coumarins besides their antioxidant activity
- K J Jarvill-Taylor, A hydroxychalcone derived from cinnamon functions as a mimetic for insulin in 3T3-L1 adipocytes
- Maryam Jahangirifar, The effect of Cinnamon on primary dysmenorrhea: A randomized, double-blind clinical trial.
- Rabiatul Adawiyah Ahmad, Assessment of Potential Toxicological Effects of Cinnamon Bark Aqueous Extract in Rats
دیدگاهتان را بنویسید